Litt historikk

Ørjan startet kiropraktor klinikk i Måløy i 2005 under navnet "Kiropraktor Kvalheim". I løpet av årene har det vært forskjellige terapeuter samlokalisert på klinikken (både private fysioterapeuter, massører, naprapat, personlig trenere og flere kiropraktorer i turnus)

I 2015 flyttet jeg inn i nyoppussede og moderne lokaler i Vengengården. Her er det flere behandlingsrom, en stor treningssal, resepsjon, kjøkken/spiserom og garderobe m/toalett og dusj. 

I august 2019 flyttet Ørjan og familien ett år til Frankrike. Etter å ha søkt etter vikar en stund, tok heldigvis min gode kollega og kiropraktor Bjørn Erik Kleiven kontakt, dette passet perfekt, og dermed var det ny kiropraktor på klinikken! I løpet av sommeren 2020 flyttet jeg hjem igjen og vi er nå 2 kiropraktorer i Måløy. Samtidig satser vi på å knytte til oss andre dyktige terapeuter slik at vi kan utvide behandlingstilbudet på klinikken og arbeide tverrfaglig.

I januar 2020 døpes klinikken om til MÅLØY HELSE OG KIROPRAKTIKK :-)

Om oss

Arbeidserfaring:

 • Kiropraktor siden 2004
 • 2014: Medisinsk ansvarlig i Sogndal Fotball
 • 2011-12: Timevikar ved Høgskulen i Volda
 • 2006-12: Kiropraktor, fysisk trener for TMFK
 • 2003: Grunder av Exercise Organizer AS, nå medeier av ExorLive AS
 • 1998-99: Treningsfaglig leder SATS Sandnes

Ørjan Kvalheim

Kiropraktor, idrettspedagog og instruktør

Utdannelse:

Jeg har en 5-årig utdannelse innen kiropraktikk samt en 4-årig utdannelse innen helse- og idrettsrelaterte fag inklusiv 1 år PPU med undervisningskompetanse.

 • 1999-04: Master's Degree in Health Science, Clinical Biomechanics/Kiropraktikk, ved Syddansk Universitet Odense, Danmark.
 • 1993-98: Cand.mag. Idrett, fysisk aktivitet og helse, Inkl. PPU (undervisningskompetanse) ved Norges Idrettshøyskole (NIH) Oslo.

Jeg deltar årlig på forskjellige kurs og seminar for å holde meg faglig oppdatert og utvide mitt kunnskapsfelt.

Jeg har opparbeidet meg spesialkompetanse innen undersøkelse,  behandling og rehabilitering av både akutte-, belastnings- og arbeidsrelaterte skader.

Som et spesielt interessefelt vil jeg nevne; Idrettsskader.  Jeg er "altspisende" når det gjelder idrett, men har mest erfaring i å hjelpe fotballspillere, syklister, turnere, skiløpere, styrkeutøvere samt alminnelige mosjonister.

Arbeidserfaring:

 • Kiropraktor siden 2004
 • Kiropraktor for Vestre Aker Badminton 2013-2015
 • Butikkmedarbeider hos Jesting Sport 2016-2019
 • Vikarlærer 2017-18

Bjørn Erik Kleiven

Kiropraktor 

Utdannelse:

Jeg er utdannet kiropraktor. Jeg har i tillegg tatt PPU og har generell undervisningskompetanse.

 • 1999-04: Master's Degree in Health Science, Clinical Biomechanics (Kiropraktikk), Syddansk Universitet Odense, Danmark.
 • PPU, undervisningskompetanse, Univ. i Oslo.

Jeg er opptatt av "god helse og god bevegelse". Men jeg har også interesse for skader og overbelastning fra forskjellige idretter. Styrketrening, basket, alpint, sykling, yoga, badminton og triatlon er blant idrettene, der jeg har erfaring som utøver og behandler.
I jobben som kiropraktor er det viktig å oppnå ønsket velvære og aktivitet hos pasienten, så raskt det lar seg gjøre. Og samtidig gi råd om tilstrekkelig tid til å hvile for at kroppen skal kunne tilhele.


OM KIROPRAKTIKK

I Norge ble kiropraktikk en offentlig godkjent helseprofesjon i 1989. Norske kiropraktorer er autorisert etter lov om helsepersonell (helsepersonelloven) og plikter å etterleve denne i sin kliniske praksis. Lovens formål er å bidra til sikkerhet for pasienter og kvalitet i helsetjenesten samt sikre befolkningens tillit til helsepersonell og helsetjenesten. 

Vi er begge offentlig godkjent av statens autorisasjonskontor og medlem av Norsk Kiropraktorforening (NKF). Medlemmer av NKF må holde seg faglig oppdatert gjennom regelmessig kursing og etterutdannelse.
Ta gjerne en titt på Kiropraktorforeningens hjemmeside https://www.kiropraktikk.no