Litt historikk

Ørjan startet kiropraktor klinikk i Måløy i 2005 under navnet "Kiropraktor Kvalheim". I løpet av årene har det vært forskjellige terapeuter samlokalisert på klinikken (både private fysioterapeuter, massører, naprapat, personlig trenere og flere kiropraktorer i turnus)

I 2015 flyttet jeg inn i nyoppussede og moderne lokaler i Vengengården. Her er det flere behandlingsrom, en stor treningssal, resepsjon, kjøkken/spiserom og garderobe m/toalett og dusj. 

I august 2019 flyttet jeg og familien ett år til Frankrike. Etter å ha søkt etter vikar en stund, tok heldigvis min gode kollega og kiropraktor Bjørn Erik Kleiven kontakt, dette passet perfekt, og dermed var det ny kiropraktor på klinikken! I løpet av sommeren 2020 flyttet jeg hjem igjen. 

I januar 2020 ble klinikken døpt om til MÅLØY HELSE OG KIROPRAKTIKK :-)

I september 2021 måtte Bjørn Erik ut i en lengre sykmelding pga en kneskade. Han er tilbake i arbeid, men vil prøve seg som lærervikar og for tiden arbeider jeg derfor nå alene igjen på klinikken. Jeg har et ønske om å knytte til meg andre dyktige terapeuter slik at jeg kan utvide behandlingstilbudet på klinikken og arbeide tverrfaglig. Så dersom du er terapeut, og har helsefaglig bakgrunn av ein eller annen art, så ikke nøl med å ta kontakt dersom du kunne tenke deg å samlokalisere deg med meg på klinikken. Det er ledig behandlingsrom.

Litt om kiropraktoren:

Arbeidserfaring:

  • Fra 2005 og til nå: driver egen kiropraktorklinikk i Måløy.
  • 2020-2023: Medlem av Kinn kommune sitt Helse-, Sosial- og Omsorgsutval
  • 2015-2019: Leder i Vågsøy kommune sitt Helse- og Omsorgsutval
  • 2014: Medisinsk ansvarlig i Sogndal Fotball
  • 2011-12: Timevikar ved Høgskulen i Volda
  • 2006-12: Kiropraktor, fysisk trener for TMFK
  • 2003: Grunder av Exercise Organizer AS, nå medeier av ExorLive AS
  • 1998-99: Treningsfaglig leder SATS Sandnes

Ørjan Kvalheim

Kiropraktor, idrettspedagog og instruktør

Utdannelse:

Jeg har en 5-årig utdannelse innen kiropraktikk samt en 4-årig utdannelse innen helse- og idrettsrelaterte fag inklusiv 1 år PPU med undervisningskompetanse.

  • 1999-04: Master's Degree in Health Science, Clinical Biomechanics/Kiropraktikk, ved Syddansk Universitet Odense, Danmark.
  • 1993-98: Cand.mag. Idrett, fysisk aktivitet og helse, Inkl. PPU (undervisningskompetanse) ved Norges Idrettshøyskole (NIH) Oslo.

Jeg deltar årlig på forskjellige kurs og seminar for å holde meg faglig oppdatert og utvide mitt kunnskapsfelt.

Jeg har opparbeidet meg spesialkompetanse innen undersøkelse,  behandling og rehabilitering av både akutte-, belastnings- og arbeidsrelaterte skader.

Som et spesielt interessefelt vil jeg nevne; Idrettsskader.  Jeg er "altspisende" når det gjelder idrett, men har mest erfaring i å hjelpe fotballspillere, syklister, turnere, skiløpere, styrkeutøvere samt alminnelige mosjonister.

OM KIROPRAKTIKK

I Norge ble kiropraktikk en offentlig godkjent helseprofesjon i 1989. Norske kiropraktorer er autorisert etter lov om helsepersonell (helsepersonelloven) og plikter å etterleve denne i sin kliniske praksis. Lovens formål er å bidra til sikkerhet for pasienter og kvalitet i helsetjenesten samt sikre befolkningens tillit til helsepersonell og helsetjenesten. 

Vi er begge offentlig godkjent av statens autorisasjonskontor og medlem av Norsk Kiropraktorforening (NKF). Medlemmer av NKF må holde seg faglig oppdatert gjennom regelmessig kursing og etterutdannelse.
Ta gjerne en titt på Kiropraktorforeningens hjemmeside https://www.kiropraktikk.no