Litt historikk

Ørjan startet kiropraktor klinikk i Måløy i 2005 under navnet "Kiropraktor Kvalheim". I løpet av årene har det vært forskjellige terapeuter samlokalisert på klinikken (både private fysioterapeuter, massører, naprapat, personlig trenere og flere kiropraktorer i turnus)

I 2015 flyttet jeg inn i nyoppussede og moderne lokaler i Vengengården. Her er det flere behandlingsrom, en stor treningssal, resepsjon, kjøkken/spiserom og garderobe m/toalett og dusj. 

I august 2019 flyttet jeg og familien ett år til Frankrike. Etter å ha søkt etter vikar en stund, tok heldigvis ein gammel kollega, kiropraktor Bjørn Erik Kleiven kontakt, dette passet perfekt, og dermed var det fortsatt ein kiropraktor på klinikken :-)

I januar 2020 ble klinikken døpt om til MÅLØY HELSE OG KIROPRAKTIKK :-) og vi fikk online bestilling av timer.

I løpet av sommeren 2020 flyttet jeg hjem igjen og kunne drive klinikken videre i egen regi. Og i mai 2023 startet det en ny kollega på klinikken, nemlig Osteopat Ida Smørdal. Hun er her 2-3 dager i uken, og har mandager og torsdager som faste arbeidsdager.

Jeg har et ønske om å knytte til meg flere andre dyktige terapeuter slik at jeg kan utvide behandlingstilbudet på klinikken og arbeide tverrfaglig. Så dersom du er terapeut, og har helsefaglig bakgrunn av en eller annen art, så ikke nøl med å ta kontakt dersom du kunne tenke deg å samlokalisere deg med meg på klinikken. Det er ledig behandlingsrom.

Litt om kiropraktoren:

Arbeidserfaring:

 • Fra 2005 og til nå: driver egen kiropraktorklinikk i Måløy.
 • 2020-2023: Medlem av Kinn kommune sitt Helse-, Sosial- og Omsorgsutval
 • 2015-2019: Leder i Vågsøy kommune sitt Helse- og Omsorgsutval
 • 2014: Medisinsk ansvarlig i Sogndal Fotball
 • 2011-12: Timevikar ved Høgskulen i Volda
 • 2006-12: Kiropraktor, fysisk trener for TMFK
 • 2003: Grunder av Exercise Organizer AS, nå medeier av ExorLive AS
 • 1998-99: Treningsfaglig leder SATS Sandnes

Ørjan Kvalheim

Kiropraktor, idrettspedagog og instruktør

Utdannelse:

Jeg har en 6-årig utdannelse i kiropraktikk (inklusiv 1 år turnus) samt en 4-årig utdannelse innen helse- og idrettsrelaterte fag (inklusiv 1 år PPU) med undervisningskompetanse.

 • 1999-04: Master's Degree in Health Science, Clinical Biomechanics/Kiropraktikk, ved Syddansk Universitet Odense, Danmark.
 • 1993-98: Cand.mag. Idrett, fysisk aktivitet og helse, Inkl. PPU (undervisningskompetanse) ved Norges Idrettshøyskole (NIH) Oslo.

Jeg deltar årlig på forskjellige kurs og seminar for å holde meg faglig oppdatert og utvide mitt kunnskapsfelt.

Jeg har opparbeidet meg spesialkompetanse innen undersøkelse,  behandling og rehabilitering av både akutte-, belastnings-, Idretts- og arbeidsrelaterte skader.

Som et spesielt interessefelt vil jeg nevne; Idrettsskader.  Jeg er "altspisende" når det gjelder idrett, men har mest erfaring i å hjelpe fotballspillere, syklister, turnere, skiløpere, styrkeutøvere samt alminnelige mosjonister.

Ida er offentleg godkjent osteopat og medlem av Norsk Osteopatforbund. 

Osteopat Ida Smørdal

Ho har ei 4-årig osteopati-utdanning frå Kristiania i Oslo og er offentleg autorisert osteopat. Etter endt utdanning starta ho opp klinikk på Nordfjordeid og har jobba der sidan. Ho driv framleis klinikken på Eid, men sidan mai 2023 er ho også her i Måløy to-tre dagar i veka. Ved sida av jobb i klinikk utdannar ho seg innan diagnostisk ultralyd. Ho deltar jamnleg på kurs for å oppdatere og utvide kunnskap.
Ho behandlar det meste av muskel- og skjelettrelaterte plager og har ei stor interesse for revmatiske tilstandar og hovudverk/migrene. I tillegg ser ho ofte følgjande tilstandar i klinikk: tennis- og golfalboge, nakkebetinga svimmelhet, prolaps og ryggsmerter, betennelse og smerter i hofte/bekken, tinnitus (øyresus) og magesmerter.

 
Utdanning:

 • 2016-2019: bachelor i osteopati
 • 2019-2020: vidareutdanning i osteopati
 • 2022: grunnkurs diagnostisk ultralyd v/Ultralyd Trøndelag
 • 2023: diagnostisk ultralyd

OM KIROPRAKTIKK

I Norge ble kiropraktikk en offentlig godkjent helseprofesjon i 1989. Norske kiropraktorer er autorisert etter lov om helsepersonell (helsepersonelloven) og plikter å etterleve denne i sin kliniske praksis. Lovens formål er å bidra til sikkerhet for pasienter og kvalitet i helsetjenesten samt sikre befolkningens tillit til helsepersonell og helsetjenesten. 

Vi er begge offentlig godkjent av statens autorisasjonskontor og medlem av Norsk Kiropraktorforening (NKF). Medlemmer av NKF må holde seg faglig oppdatert gjennom regelmessig kursing og etterutdannelse.
Ta gjerne en titt på Kiropraktorforeningens hjemmeside https://www.kiropraktikk.no